bazı sık sorulan sorular
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

 bazı sık sorulan sorular (veya SSS)

 

köpek sahipleri veterinerlerine sorar

 

Köpeğim Neden Kaka Yiyor?

Coprophagia veya dışkının yutulması, birçok köpek sahibini rahatsız eden iğrenç bir alışkanlıktır. Tavşan gibi bazı türlerde bu davranış normaldir ve sindirim işlevi için gereklidir. Ancak köpeklerde bu davranışa muhtemelen dışkının kokusu veya tadı neden olur. Tipik olarak, aşağıdakileri içeren, koprophajiye neden olabilecek altta yatan tıbbi durumlar vardır:
 
Yetersiz besleme veya zayıf sindirilebilir bir diyetle beslenme.
Pankreas ekzokrin yetmezliği. Pankreasın yiyecekleri parçalamak için uygun enzimleri salgılamadığı bir hastalık.
Gastrointestinal parazitler.
Endokrin (hormonal) hastalıklar. Bunlar diyabetes mellitus ve Cushing Hastalığı'nı (hiperadrenokortisizm) içerir.
İlaç tedavisi. Reçeteli ilaçlar iştah artışına neden olabilir (özellikle kortikosteroidler ve nöbet önleyici ilaç Fenobarbital).
Tipik olarak, dışkı, gastrointestinal parazitleri olan bir hayvandan veya Giardia veya Toxoplasma gibi dışkı alımı yoluyla yayılan diğer hastalıklardan gelmediği sürece, bir köpeğin sağlığına zararlı değildir. Köpeğiniz sürekli olarak kendi kakasını veya diğer hayvanların dışkısını yiyorsa, veterinerinizden bir randevu alın. Altta yatan bir tıbbi nedeni ekarte etmek için kan testi büyük olasılıkla ilk önerileri olacaktır.
 
Altta yatan bir tıbbi durum göz ardı edilirse, bu davranışı düzeltmek veya en aza indirmek için yapılabilecek davranış değişiklikleri vardır. Bu değişiklikler şunları içerir:
 
Köpeğinizin dışkısını yaptıktan hemen sonra temizlik yapın.
Bahçenizi herhangi bir dışkı maddesinden sık sık temizlemek.
İstenmeyen davranışları en aza indirmek için köpeğinizi dışarıdayken tasmalı tutmak.
Evcil hayvanınızı dışkı maddesini görmezden gelmesi ve komutları yerine getirdiğinde olumlu ödüller vermesi için eğitin.
Yaban hayatı erişimini bahçenize sınırlayın.
Koprophaji insidansını azalttığı gösterilen, köpeğinizin mamasına eklenebilecek reçetesiz takviyeler vardır. Bununla birlikte, bu takviyeler, evcil hayvanınızın diğer hayvanlarınkini değil, yalnızca kendi dışkı malzemesini yemesini engeller. Bu nedenle, davranış değişiklikleri takviyeler yerine teşvik edilir.
 

Bu konuda Bir sorunuz varsa, soru işaretini(?)

Sizinle iletişime geçebilmemiz için bize

SMS  ile gönderin

Send SMS@ 

 
Köpeğim Neden Kaşınıyor?
Kaşıntı veya derinin kaşınması birçok hastalık sürecinden kaynaklanabilir. Köpeklerde kaşıntıya neden olan en yaygın hastalıklar şunlardır:
 
Pire ve akar gibi dış parazitler.
Polen, çimen, bitki veya gıda kaynaklı (genellikle tahıl değil, gıdadaki protein nedeniyle) gibi çevresel olabilen alerjiler.
Cilt enfeksiyonları.
Bu rahatsızlıkların tedavisi değişiklik gösterir, bu nedenle veterinerinizin evcil hayvanınızı muayene etmesi ve teşhis ve tedavi seçenekleri konusunda önerilerde bulunması önemlidir. Köpeğinizin yıl boyunca pire/kene önleyici ilaç kullanması şiddetle tavsiye edilir, çünkü bu önlenebilecek yaygın bir kaşıntı nedenidir. Köpeğiniz çevresel alerjilerden muzdaripse, veterineriniz sizinle alerji testi hakkında konuşabilir veya alerji aşısı tedavisi önerebilir. Evcil hayvanınızın kaşıntısı muhtemelen gıda alerjilerinden kaynaklanıyorsa, iyileşmeyi denemek ve izlemek için yiyecek seçeneklerini tartışabilirler. Ne yazık ki, alerjiler köpeklerde sinir bozucu olabilir ve ideal bir tedavi bulunmadan önce birden fazla terapinin denenmesi gerekebilir.
 

Bu konuda Bir sorunuz varsa, soru işaretini(?)

Sizinle iletişime geçebilmemiz için bize

SMS  ile gönderin

 

Send SMS@

 

 
 
Köpeğim Neden Kusuyor?
 
Köpeklerde Kusmanın Nedenleri ve Tedavisi
 
Kusma, köpeklerin acil serviste görülmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Köpekler ne yazık ki gelişigüzel yiyicilerdir ve ara sıra başlarını belaya sokarlar. Köpeklerde kusmanın birçok nedeni vardır, ancak en yaygın olanları şunlardır:
 
Gastroenterit (mide ve bağırsak iltihabı). Bu genellikle diyet kararsızlığına ikincildir, yani bir köpek masa artıkları, yeni veya aşırı miktarda ikram veya bahçede veya sokakta buldukları malzeme gibi şeyler yer.
engel. Bu, bir köpek oyuncaklar veya çorap, iç çamaşırı veya halı gibi kumaş malzemeler gibi geçemeyecekleri bir şey yediğinde meydana gelir. Bu durumlarda, veterineriniz tıkanıklığı teşhis etmek ve ameliyat gerekip gerekmediğini belirlemek için bir radyografi veya ultrason çekecektir. Bu genellikle genç köpeklerde görülen bir durumdur.
Metabolik hastalıklar. Kusma, köpeklerde altta yatan bir hastalığın ilk belirtisi olabilir. Böbrek hastalığı, pankreatit, karaciğer hastalığı ve diyabetin erken belirtileri bazı vakalarda kusma olarak sunulabilir.
Kusma tedavisi, veterineriniz tarafından yapılan fizik muayeneye ve ayrıntılı bir geçmişe dayalı olarak köpeğinizin klinik belirtilerine bağlıdır. Gastroenterit tedavisi genellikle intravenöz veya deri altı sıvılar, mide bulantısı önleyici ilaçlar ve kısa bir süre için yumuşak bir diyetle rehidratasyonu içerir. Şüphelenilen bir tıkanıklık daha önemlidir ve genellikle ameliyat veya bir endoskop ile mideden yabancı madde çıkarılmasını içerecektir. Metabolik hastalıklarda ise tedavi büyük ölçüde tanıya bağlıdır.
 
Köpeğinizin yabancı madde yediğini fark ederseniz, onu doğrudan bir veteriner hastanesine götürmek en iyisidir. Veterineriniz kusmaya neden olabilir.
 
 

Bu konuda Bir sorunuz varsa, soru işaretini(?)

Sizinle iletişime geçebilmemiz için bize

SMS  ile gönderin

Send SMS@

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 

 




:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 370
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 27 / 1 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی